Om kenneln

Jag som har kenneln heter Maja Ärleborg och bor i Strängnäs. Jag blev med Eurasier 2006 och blev förälskad i rasen. Det tog några år efter det innan jag blev uppfödare och min första kull kom till världen 2 januari 2012. Det är något alldeles speciellt med egenuppfödda hundar, det blir som ett barn eller barnbarn! 

Jag fick jobba upp självförtroendet att klara av utställningar för att kunna meritera mina hundar och fick då känna på glädjen att vinna och plocka titlar.

Under årens gång har jag lärt mig mycket, fördjupat mitt avelsintresse på flera sätt, jag älskar att söka stamtavlor och hitta den perfekta parningen - både exteriört och mentalt.

Jag reste till Budapest 2015 för att göra min drömparning, ledsamt blev det inga valpar av den resan. Jag har varit till Norge och parat, åkt till Polen och köpte min första Eurasier-hane 2016.

Vilka vänner jag fått genom åren - likasinnade hundgalna människor, valpköpare, hunduppfödare! Det är lustigt nog så att ett brinnande intresse skapar en värld för sig och öppnar dörrar på många olika sätt och idag är jag så tacksam att jag fått känna på detta och få vara i denna hundvärld.

Jag har sedan år 2018 utökat min eurasierflock med 2 st Welsh Corgi Pembroke.

Mina hundar lever med mig i hemmiljö och är en del av familjen. Valparna föds och lever också i den miljön. Det är viktigt för mig och så vill jag ha min kennel även i framtiden.

Jag har börjat arbeta inom vår specialklubb för Eurasier och är ledamot i styrelsen. Det är nytt för mig med föreningsteknink och allt vad det innebär, men samtidigt utmanande och häftigt att kunna verka och förändra positiv utveckling för rasen.

Vill du prata hund med mig - hör av dig!  

//Maja Ärleborg

maja2

 

 

Hundutbildningar

Mina genomförda utbildningar

SKK:s uppfödarutbildning

skkuppfodaresjalklart